Cégcsoport

Biggeorge Holding

A Biggeorge Holding differenciálódása az innovatív és minőségi szolgáltatások és a szinergiák kihasználásán alapul.
Víziónk

Cégcsoportunk Magyarország elismerten meghatározó ingatlanpiaci szereplője kíván lenni vertikális integrációja és egyedülálló értékesítési hálózatai révén.

Küldetésünk: Kreativitás és innováció

Magyarország vezető, vertikálisan integrált ingatlan vállalataként az otthonra vágyó magán ügyfeleknek és az üzleti céljaihoz ingatlant kereső cégeknek személyre szabottan, innovatív megoldásokkal, értékteremtő és versenytársainktól jól megkülönböztethető módon, az ügyfelek megtartására nagy hangsúlyt helyezve, valamint cégcsoportunk lehetőségeit maximálisan kihasználva nyújtunk ingatlanfejlesztési, üzemeltetési, ingatlanértékesítési, pénzügyi és egyéb, az ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat.

Munkatársainknak a hosszú távú perspektíva mellett az eredményorientált, sikeres csapat biztos hátterét nyújtjuk.

Stratégiánk: Kiemelkedő teljesítmény

A Biggeorge Holding stratégiája dinamikus fejlődést fogalmaz meg célként az ingatlan és pénzügyi szolgáltatások területén.

  • Értékteremtő, innovatív ingatlanfejlesztési megoldások – A piac meghatározó szereplője
  • Legnagyobb ingatlanközvetítési volumen Magyarországon – Az első számú lakossági ingatlan szakértő
  • Szakmailag kiemelkedő munkatársak – számukra hosszú távú perspektívát és biztos hátteret nyújtunk
  • Kimagasló ügyfélélmény teremtés minden tevékenységünkben, a folyamatos innováció és az élenjáró technológiai megoldások révén
  • Kockázati tőkebefektetések – Internet alapú vállalkozások, FinTech fejlesztések: befektetés a jövőbe

Cégtörténet

1991. Cégalapítás

Alapítónk, Nagygyörgy Tibor első vállalkozását 1991-ben Biggeorge’s Enterprises néven indította el. Az így létrejött gazdasági társaság az első időszakban diplomaták és külföldi üzletemberek számára kínált lakásbérleti megoldásokat, továbbá ingatlanok bérbevételével és üzemeltetésével is foglalkozott.

1996. Biggeorge’s International, ingatlanbefektetési tevékenység kezdete

Az ingatlanközvetítési tevékenységet végző cégünkben 1996-ban tulajdont szerzett a társaság egyik tehetséges munkatársa, Salamon Adorján, és a közvetítési üzletág neve Biggeorge’s International lett. A lakóingatlanok értékesítésében elért sikereket követően fokozatosan bővítettük tevékenységüket, így egyre több piaci terület (használt lakások, irodaházak, raktárak, üzlethelyiségek) aktív résztvevőjévé váltunk.

1996-ban indult el ingatlanbefektetési tevékenységünk. Először kis értékű felújításra szoruló lakásokat vásároltunk, felújítottunk majd értékesítettünk. Később pénzügyi befektetőket is bevonva egyre nagyobb értékű ingatlanokat vásároltunk, értéküket bérbeadással, fejlesztéssel növeltük, majd megvásárlásukra pénzügyi befektetőket kerestünk.

 

cropped-business-office

 

2000. Új Otthon Centrum és Európa Ingatlanalap

Az új évezredre a Biggeorge’s International részeként egy új, kifejezetten új építésű lakások értékesítésére specializált részleget hoztunk létre, Új Otthon Centrum néven, mely a beruházóknak, a vevőknek és a finanszírozóknak kívánt szolgáltatásokat nyújtani. Szolgáltatási körét a teljeskörűségre törekedve alakítottuk ki, mellyel gyorsan, jelentős piaci sikereket értünk el és ezen a területen is piacvezető szereplővé váltunk.

Értékesítési eredményeink elismeréseként több alkalommal átvehettük a Magyar Ingatlanforgalmazók Szövetsége (MAISZ) által adományozott ”Az év ingatlanforgalmazója” díjat. 2 alkalommal pedig a közép európai ingatlanszövetség (CEREAN) ”Best CEREAN” díját is elnyertük.

2000-ben egy elismert tőkepiaci szakértővel, Forgó Ferenccel elindítottuk Magyarország első piaci alapon működő ingatlanbefektetési alapját az Európa Ingatlanalapot. A kezdeti 500M Ft-os induló saját tőke összege néhány év alatt 6Mrd forintra nőtt.

2003-2004. Otthon Centrum, Európa Ingatlanbefektetési alap értékesítése, Biggeorge’s-NV

2003-ban különvált a Biggeorge’s International, és külön társaságba került  a lakossági és vállalati ügyfelek kiszolgálása. A vállalati szolgáltatásokat az Eston International folytatta, melyben részesedésünket 2004-ben értékesítettük.  A lakossági ügyfelek igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében pedig, a divízió kivásárlását követően, az új építésű ingatlanok forgalmazása mellett elindítottuk a használt lakások értékesítését is, és országos franchise hálózat kiépítésébe kezdtünk Otthon Centrum néven. Ügyfeleink, megbízóink számára ez a diverzifikáció mindenekelőtt személyre szabott és garantált minőségű forgalmazói illetve tanácsadói közreműködést, számunkra pedig rugalmasabb, a piaci kihívásoknak még inkább megfelelő szervezeti felépítést biztosított.

A ma már országszerte több, mint 115 irodát működtető Otthon Centrum kínálatában minden lakáskereső ügyfél megtalálhatja a legmegfelelőbb ingatlant. A vevői finanszírozásban a meghatározó bankokkal kapcsolatban álló Otthon Centrum Hitel Center, míg a hiteligényléshez kapcsolódó biztosítások terén a BG Risk Biztosításközvetítő nyújt díjmentes szolgáltatást ügyfeleinknek.

2004. során, az ingatlanalap jelentős felfutását és a cég jelentős értéknövekedését követően az Unicredit bankcsoporthoz tartozó Pioneer Group részére értékesítettük az Európa Alapkezelő Zrt-t.

2004-ben indult el Dr. Nyíri Viktor cégével közösen létrehozott ingatlanfejlesztő cégünk, a Biggeorge’s-NV Zrt, mely lakóparkok, irodaházak és egyéb ingatlanok fejlesztését, továbbá üzemeltetési és alapkezelői szolgáltatásokat nyújtott. A cég keretein belül valósult meg például a Sasad Liget lakópark, a Parkway Irodaház és a Bécsi Corner is.

2009. Kockázati tőke tevékenység, X-Ventures

Az ingatlanpiacot sújtó gazdasági környezetben cégcsoportunk egy újabb üzletág kialakításának látott neki. Sikerrel hoztuk létre új kockázati alapkezelő cégünket, a Biggeorge’s-NV Equity Zrt-t, melynek neve később X-Ventures-re változott. Két alkalommal sikeresen pályáztunk az ún. Jeremie program keretén belül létrehozott kockázati tőkealapok kezelésére. Az Európia Unió 70%-os, és csoportunk által 30%-os részvétele mellett létrehozott két darab, egyenként mintegy 4Mrd Ft-os jegyzett tőkével bíró alap hazai start-upokba fektetett.

2014. Biggeorge Property, a cégcsoport átformálása

2014-ben a hazai ingatlanpiac ismételt jelentős felfutását remélve alapítónk úgy döntött, hogy a cégcsoport fókuszába ismételten az ingatlanfejlesztést, befektetést és kapcsolódó szolgáltatásokat kell állítani. Ezen cél elérésre érdekében csoportunk értékesítette az X-Ventures-ben fennálló részesedéseit és megvásárolta a Biggeorge’s-NV Zrt Dr. Nyíri Viktor cégcsoportjának tulajdonában álló 50%-os részvénycsomagját. Ezzel a Biggeorge’s-NV projekt portfoliója is a Biggeorge Property Zrt, az ingatlanfejlesztési területen tevékenykedő cégünk irányítása alá került. Portfoliónkban jelenleg mintegy 20 db lakó, irodaház és egyéb ingatlan fejlesztési projekt található, melyek teljes fejlesztési volumene mintegy 300,000 nm-t és 150 milliárd forintot tesz ki.

A kockázati tőke alapkezelő üzletág értékesítése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a csoport teljesen felhagyott volna a kockázati tőke befektetésekkel, inkább csak egy passzívabb befektetési stratégiára váltott. Ennek keretében Magyarországon és szerte a világban olyan új vállalkozások fejlesztése és növekedése érdekében hajtottunk végre befektetéseket, ahol a különleges ötlet egy tehetséges csapattal és jelentős értéknövekedési potenciállal találkozik, a megvalósítás pedig az adott terület megszokott működési formáit, üzleti működését forradalmasítja. Portfolió cégeink legnagyobb része internet alapú és főként  a pénzügyi technológia (FinTech) területén működik.

 

8genergy
benks
BG Alapítvány

risk

hitellizing

biggeorgeproperty


Freedom

groundup

hckozpont
hitelpartner
imobile
openhouse

otthoncentrum

Kapcsolat

Az alábbi form kitöltésével küldjön nekünk üzenetet
Error: Please check your entries!